Kaş kaybı kişide ciddi anlamda görsel bir sorun oluşturur. Kaşlar gözleri çerçeveler ve yüz ifadesini belirgin hale getirir. Çözüm kaş ekimi yaptırmaktır. İnsanlarla yüz yüze konuşurken karşımızdaki kişinin gözü, kaşımızdaki seyrekliğe takılmaktadır. Bu böyle olmasa bile, kaş seyrekliği olan kişide oluşan his bu yöndedir. Kaşlardaki seyrekliği, kaş kalemleri yardımıyla dolgunlaştırmak sadece anı kurtarmak için yapılan çözümlerden biridir. Herhangi bir sıvı ile temas eden kaştaki kalem hem akacak hem de ardından kötü bir görünüm bırakacaktır. Kaş kayıplarını kapatmak için yapılan çözümlerden bir diğeri ise kalıcı makyaj olarak adlandırılan dövmedir. Bu yöntem her ne kadar kaş seyrekliğini kapatsa bile, uygulamadan sonra oluşan görüntü suni durmaktadır. Kaş ekimi, kalıcı ve tama yakın düzeltebilen en etkili yöntemdir.
Yanık ve yaralanma gibi sebeplerden meydana gelen kaş kayıplarına da çözüm olmuştur. Bu operasyon, kaç dökülmesi yaşayan herkese uygulanabilmektedir. Kişinin nasıl bir kaş istediği önemlidir. Doğal bir görünüm elde edilebilmesi için kaşın kalınlığı, inceliği kişinin daha önceki kaşına ve saç yapısına uygun olmalıdır. Kaş ekim işlemi, saç ekimi işleminde de kullanılan FUE tekniği ile yapılmaktadır. Bu işlem lokal anestezi ile yapıldığından ağrısızdır. Kaş ekimi, kişinin donör(iki kulak arasındaki ense)bölgesinden, micro motorlar yardımıyla alınan saç köklerinin kaş kaybı olan alanlara ekilmesi işlemidir.
Saç ekimi işlemi ile arasındaki fark, kafadaki saçlar tek bir yönde uzarken, kaşların çıkış yönünün değişmesidir. Bu yüzden kaşlar, buruna yakın kısımda daha bir dik açı ile çıkarken kulaklara doğru yaklaştıkça alınla 40-45 derece açı olacak şekilde çıkar. Bu yüzden ekilen köklerin açısı özenle hazırlanmalıdır. Ekim operasyonu 1-2 saat sürmektedir. Daha sonra hasta, operasyon sonrası günlük hayatına dönebilir. Ekim yapılan bölgede kabuklanma ve kızarıklar olabilir fakat bu tür sorunlar birkaç hafta içerisinde tamamen geçmektedir. Operasyondan 3-6 ay sonra, kaşlar doğal haline kavuşmaktadır.
Kaş Dökülmesinin Nedenleri
- Fiziksel yaşanan travma(kaza) , yanık gibi olaylar sonucunda kaş köklerinin tahrip olması.
- Gelişim bozukluğu ve genlerden gelen sağlık sorunları sonucunda.
- Kişinin kemoterapi ve cerrahi operasyonlar geçirilmesi.
- Kaşlarını alan kişilerin alırken kırmasından kaynaklı olarak.
- Kişilerde takıntı haline gelen kaşların çekilerek yonulması.
- Kalıcı makyajda kullanılan kimyasal maddelerin kaş köklerini zayıflatarak dökmesi.
- Sağlık sorunları sonucunda kaş bölgesinde meydana gelen enfeksiyonlar.
Kaş Ekimi İle İlgili Sık Sorulan Sorular
- Kaş ekimi kimlere yapılır?
Kaş dökülmesi yaşayan, ince kaş yapısı olan ve kaş şeklinden memnun olmayan kişilere yapılmaktadır. - Yapılacak kaşın şekline nasıl karar verilir?
Kişinin isteği ve onayıyla beraber uzman doktorumuz tarafından uygun kaş şekline karar verilmektedir. - Kaş ekimi kalıcı mıdır?
Ekim sonrasında çıkan kıllar ömür boyu uzamaya devam eden kalıcılığı göstermektedir. - Kaş ekimi sonrası nelere yaşanır?
Operasyonun ardından geçen ilk iki hafta içerisinde kızarıklıklar ve bölgesel kabuklanmalar görülmektedir. Daha sonra bu kızarıklıklar ve kabuklanmalar 1 hafta sonra iz bırakmayacak şekilde geçmektedir. - Kökler kaş ekimi için nereden alınmaktadır?
Saç ekim işleminde de olduğu gibi FUE tekniğiyle yapılan kaş ekiminde kökler verici (donör) bölgeden alınmaktadır.
Firmamız aynı zamanda FUE yöntemi ile sakal ekimi de yapmaktadır.